Nem újévi fogadalom, inkább egy, a tavalyi tapasztalataimból leszűrt döntés, hogy az idei évben nagyobb hangsúlyt fektetek a blogomra, hogy több segítséget nyújthassak neked az írásban és az írásműveid megjelentetésében. Kezdetnek ismét összegyűjtöttem néhány jelenleg is aktuális irodalmi pályázatot, amelyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy alkotóként megmutathasd magad. A pályázatok rövid kivonatát a beküldési határidők sorrendjében tekintheted meg, teljes szövegüket pedig a pályázat kiírójának oldalára mutató linken olvashatod. Fontos, hogy a kiírást mindig alaposan tanulmányozd – részben azért, hogy a formai követelményeknek megfelelj, részben pedig azért, hogy lásd: a kiírás és a megjelenés feltételei megfelelők-e számodra. Jó alkotást és sok sikert kívánok 2022-re is! 

10. Aranymosás Irodalmi Válogató – a Könyvmolyképző Kiadó pályázata

Az immár tizedik alkalommal kiírt Aranymosás célja a tehetséges hazai írók felfedezése. Regényeket és gyerekkönyveket egyaránt várnak, a lényeg, hogy a szerző elsőkönyves legyen. A kiadó honlapján nagyon részletesen szerepel, hogy milyen korosztályoknak szánt, milyen terjedelmű és milyen típusú írásművekkel lehet pályázni. A részletes útmutatót itt érheted el. 

Díjak: A legjobb művek országos terjesztésbe kerülnek, az írók rendszeresen dedikálnak a könyves eseményeken. A szerzők írói díjat kapnak. (Költségük nincs.)

Hosszú távra keresnek szerzőket, és rendszeres publikálási lehetőséget biztosítanak.

Légy a legjobbak között! Hódítsd meg a könyvpiacot és az olvasók szívét!

Beküldési határidő: 2022. március 1.

A pályaműveket az alábbi címre várják: E-mail: konyvmolykepzopalyazat@gmail.com (Tárgy mező: 10. Aranymosás)

Cseresznyevirágzás – a Marysol Kiadó novellapályázata

Van egy romantikus történeted? Ott lapul a fiókban? Vagy csupán simán kirázol az ujjadból egy izgalmas ROMANTIKUS novellát!?
Ha van egy jó történeted és szeretnéd könyv formájában viszontlátni, ne habozz!
Gyerünk, ne csupán lássanak, olvassanak is! Küldd be pályaművedet a Marysol könyvkiadónak!

Olyan magyar nyelven íródott romantikus novellákat várnak, amelyek nyomtatott formában még nem jelentek meg máshol.
Terjedelem: maximum 7000 leütés – szóközökkel együtt.
Egy szerző maximum két művet küldhet be.

A művek elbírálását egy ötfős, írókból, bloggerekből és a szerkesztőség tagjaiból álló zsűri végzi.

Beküldési határidő: 2022. március 15.

A novellákat erre a címre várják, csatolt word formátumban, az író elérhetőségének pontos megnevezésével, valamint válasz e-mailcím megjelölésével: palyazat@marysolbooks.com

További információkért kattints ide!

Regényíró pályázat – Maxim Könyvkiadó

A Maxim Könyvkiadó regényíró pályázatot hirdet. Ha mindig is arra vágytál, hogy a nevedet egy nyomtatott könyv borítóján lásd, ne habozz tovább, láss neki az írásnak, vagy vedd elő a kész kéziratodat, és küldd el!

 Ebben a pályázatban szintén sokféle kéziratot várnak a middle grade könyvektől (Delfin könyvek, 8-12 éves korosztály) kezdve a történelmi (Mont Blanc válogatás), romantikus és fantasy regényeken át (Dream válogatás) egészen a borzongást keltő és az erotikus művekig (Pulse és Passion válogatások). A részletes kiírást és a pályázati feltételeket itt találod.

Díjak:

A nyertes pályázatok íróival a kiadó szerződést köt, amely szerint az írót egyszeri díjazás, illetve az eladott példányok után jogdíj illeti meg.

Beküldési határidő: 2022. március 31.
A pályázati anyagot a info@maxim.co.hu e-mail-címre várják.

A beérkezett pályaműveket a Maxim Kiadó szerkesztősége értékeli. Kategóriánként 2-2 regény kerülhet a kiadásra érdemesek közé. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy amennyiben nem érkezik be megfelelő mennyiségű és irodalmilag értékelhető pályamű, akkor a pályázatot eredmény nélkül lezárja.

Az eredményhirdetés időpontja: 2022. július

Segítség: A pályázattal kapcsolatos szakmai kérdéseidet az ohnmacht.magdolna@maxim.co.hu e-mail-címre, a technikai kérdéseidet a nadhazi.nikolett@maximkonyvkiado.hu e-mail-címre küldheted.

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022 – AVANA Egyesület

Az AVANA Magyar Tudományos Fantasztikus Művészetért Országos Egyesület az idei évben is meghirdeti pályázatát új sci-fi novellák megírására.

A pályázaton minden olyan alkotó részt vehet, akinek még nem jelent meg önálló kötete. (A magánkiadás nem kizáró tényező.)

A pályázat a 2022. évtől jeligés!

Egy pályázó maximum két művel pályázhat.

A novellák terjedelme szóközökkel együtt nem haladhatja meg a 40 000 karaktert, és nem lehet kevesebb 2500 karakternél.

A novellákat e-mailben kell benyújtani a preyer@avana.hu címre.

A csatolt dokumentumok címében szerepelnie kell a jeligének és a mű címének. A szerző nevét és elérhetőségét (cím, telefonszám) csak az e-mail szövegébe kérjük feltüntetni!

A szerző neve nem jut el a zsűrihez, azt csak a beérkező művek feldolgozásával foglalkozó kapcsolattartó kezeli a novellák elbírálásának befejezéséig.

Díjak: 

Az első helyezett 15.000.- ft,

a második helyezett 10.000.- ft,

a harmadik helyezett pedig 5.000.- ft pénzjutalomban részesül.

Beküldési határidő: 2021. április 30. 

A részletekről a pályázat hivatalos weboldalán tájékozódhattok.