Hogy miért gyors? Mert a szerkesztési és lektorálási munkáim mellett kissé elmaradtam a pályázatok szemlézésével. És most döbbentem rá: te jó ég, már június van! Néhány irodalmi pályázatnak rohamtempóban közeleg a beküldési határideje, de ha akad egy, a témába vágó, félkész novellád, vagy valamelyik kiírás megihlet, akkor van még rá esély, hogy idejében elkészülj a megmérettetésre szánt alkotásoddal.

A pályázatok rövid kivonatát a beküldési határidők sorrendjében tekintheted meg, teljes szövegüket pedig a pályázat kiírójának oldalára mutató linken olvashatod.

A pályázáshoz sok sikert kívánok!

 

Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2022

Idén ötödik alkalommal írja ki a GABO Kiadó SFF novellapályázatát, amelyre új és különleges sci-fi, fantasy, horror és weird novellákat várnak. A kiadó szerkesztői által legjobbnak ítélt művek 2022 őszén fognak megjelenni.

Az elbírálás az előző évekhez hasonlóan anonim.

Határidő: 2022. június 14. éjfél

Terjedelmi korlát: 10 000 – 40 000 leütés

Honorárium: megjelenés esetén bruttó 30 000 Ft

Megjelenés: várhatóan 2022 őszén.

Formai követelmények: A novellákat RTF vagy DOC formátumban várják, a fájl neve tartalmazza a nevedet és a novella címét. A fájlban szintén fel kell tüntetni a nevedet és az elérhetőségedet. A szöveg legyen sorkizárt, a távolság szimpla vagy másfeles, kiemelésre bold vagy kurzív használható, hacsak a novella nem tartalmaz rendhagyó formai megoldásokat.

Beküldés: elektronikusan, az info(kukac)gabo.hu címre. Az e-mail tárgymezőjébe kerüljön bele a neved, a novella címe és a „pályázat” szó. A kísérőlevélben is szerepeljen a neved, e-mail-címed és a novella címe.

Bővebb információ: https://gabosff.blog.hu/2022/04/21/az_ev_magyar_science_fiction_es_fantasynovellai_2022_palyazat

Álljon meg egy novellára!

Szeretnéd a novelládat egy megálló plakátján látni? Írd meg a történeted és jelentkezz a JCDecaux-Telekom irodalmi pályázatára!

Olyan szépirodalmi, prózai műfajban készült alkotásokat (novellákat) várnak, melyek terjedelme szóközzel együtt minimum 3 600, maximum 4 000 leütés.

A pályázatok benyújtásának módja: A pályázatra kizárólag az online regisztrációs felületen lehet jelentkezni, a regisztrációs felület kitöltésével, kapcsolattartási adatok, jelige megadásával, a pályamunka feltöltésével. A pályázó a regisztrációjával magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen pályázati felhívás feltételeit. A pályázatok a pályázó által megadott jeligével, anonim módon kerülnek a zsűri, illetőleg a Telekom elé.

Fődíj: 300 000 Ft

Telekom különdíj: színpadra állítják a nyertes alkotást!

Jelentkezési határidő: 2022. június 15. éjfél

További információ: https://novella.jcdecaux.hu/

future.worldEsszé- és novellaíró pályázat

Az Albertfalvi Közösségi Ház jövőutazó esszé- és novellaíró pályázatot ír ki két témakörben:

1.

  1. SZÁZAD

Korosztályi megkötés nélkül várnak esszéket és novellákat, amelyekben a szerzők a 22. századi jövőről gondolkodnak, illetve az akkori lehetséges világot, illetve az oda vezető utat mutatják be.

Merre halad tovább, és hová jut el az emberiség a következő 100-150 esztendőben? Tudomány, technika, egészségügy, társadalom, életforma…

A novellák esetében természetesen fiktív történeteket várnak, amelyek a szerző által elképzelt, létrehozott lehetséges jövőben játszódnak, azaz a cselekmény egy „valós-lehetséges” világban játszódik.

Beküldési határidő: 2022. augusztus 5.

Terjedelem: max. 15.000 karakter

Beadás módja: interneten az akh@ujbuda.hu e-mail címen, a szerző nevével és elérhetőségével együtt.

Egy szerző legfeljebb két pályaművet nyújthat be.

Az összes beérkezett pályamunka – előzsűrizést és szerkesztést követően – az ujbudaidekameron.blog.hu weboldalon lesz olvasható. Szakmai zsűrizést követően a legjobb műveket év végén megjelentetik egy kiadványban, illetve a legjobb szerzők jutalomban részesülnek!

 

2.

2072

ÖTVEN ÉV MÚLVA

Kifejezetten 14-18 éves fiataloktól várnak esszéket a 2072-es esztendőről. Milyen lesz akkor a világ? Hogyan élünk majd? Milyen új találmányok lesznek? Hogy néz majd ki az épített és az élő környezetünk? Milyen problémákkal néz majd szembe az emberiség?

S hol lesz majd a szerző helye az akkori világban? Család, barátok, munka, karrier…

Beküldési határidő: 2022. augusztus 5.

Terjedelem: max. 12.000 karakter

Beadás módja: interneten az akh@ujbuda.hu e-mail címen, a szerző nevével és elérhetőségével együtt.

Az összes beérkezett pályamunka – előzsűrizést és szerkesztést követően – az ujbudaidekameron.blog.hu weboldalon lesz olvasható. Szakmai zsűrizést követően a legjobb műveket év végén megjelentetjük egy kiadványban, illetve a legjobb szerzők jutalomban részesülnek!

További információk az Albertfalfi Közösségi Ház honlapján olvashatók.