Ma egy újabb pályázati lehetőséget hoztam. Ez a téma különösen kedves a szívemnek, így arra biztatok mindenkit, aki szintén így van ezzel: pályázzatok, pályázzatok, pályázzatok! És íme, a részletek:

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és a Magyar Írószövetség pályázatot ír ki ifjúsági regények írására a környezetvédelem, a klímaváltozás és az aktív turizmus témájában. A díjalap 10 millió forint. A pályázat célja, hogy olyan regények készüljenek, amelyek felhívják a 10-14 éves gyerekek figyelmét a természetvédelem fontosságára, a klímaváltozás problémájára, egyúttal a természet szeretetére, természetjárásra, aktív életmódra ösztönzik őket, mindezt azonban nem didaktikus módon teszik.

A beérkezett műveket irodalomban jártas szakemberek bírálják el, ők választják ki a megjelentetésre érdemes legjobb műveket.

A pályázat kiírója és a zsűri friss, élénk, jól olvasható, fordulatos, kalandos, az érzelmeket, hangulatokat jól visszaadó, humort is tartalmazó műveket vár. A bírálás kiemelt szempontja az irodalmi és a dramaturgiai megalkotottság, fontos, hogy a mű kerülje a didaktikusságot.

Beküldési határidő: 2021. május 15.

További részletekért látogass el az aktivmagyarorszag.hu oldalra!